Australialainen Wagyu-härän ulkofile
Australialainen Wagyu-härän ulkofile

Reseptin kuvaus

Australialaisessa Wagyu-härän ulkofileessä on ainutlaatuinen maku sen laadukkaan rasvan suuren määrän ansiosta.

Valmistusaika (min)

60

Annokset

1

Raaka-aineet

  • Australialainen Wagyu-härän ulkofile
  • Suolaa
  • Pippuria
  • Voita
  • Öljyä

Valmistusohjeet

Ripottele pihvin pinnalle suolaa ja anna niiden maustua huoneenlämmössä noin 30-45 minuuttia. Sen jälkeen kuivaa pihvin pinta kevyesti.

Kuumenna iso paksupohjainen paistinpannu keskilämmöllä, lisää siihen öljy ja voi. Kun pannu on kuuma, laita pihvi pannulle ja paista kummaltakin puolelta noin 1-2 minuuttia per puoli. Käännä pihvi vain kerran paistamisen aikana. Pihvit voi myös grillata grillissä.

Pihvien paistoaika vaihtelee lihan paksuuden mukaan. Yksi hyvä nyrkkisääntö paistoajan arvioimiseen on laskea yksi minuutti paistoaikaa jokaista senttiä kohti, jonka pihvin paksuus on.

Paksun ulkofilepihvin kypsyysasteen arviointiin voi käyttää sisälämpömittaria. Medium-kypsyyden ulkofilepihvi saavuttaa 54-58 asteen sisälämpötilassa.

Anna paistetun pihvin levätä löyhästi folion alla muutaman minuutin ajan. Lopuksi voit vielä maustaa pihvit mustapippurilla ennen tarjoilua.

DM:ää meille reseptisi!

Onko sinulla resepti, joka ansaitsee tulla nähdyksi ja kuulluksi? Laita meille Instagram DM:ssä ruokakuva reseptin kanssa! Jaamme kaikki saamamme reseptit Instagramissa, sekä verkkosivuillamme. Reseptin lähettäjän Instagram-tili mainitaan myös julkaisujen yhteydessä, hänen halutessaan.

Muista myös, että verkkosivuilla kuukauden katsoituin resepti pääsee pitämään paalupaikkaa etusivulle!